Доступність посилання

ТОП новини

Українці нової ротації у складі КФОР пройдуть підготовку в Німеччині


Військовослужбовці нової 14-ї ротації українського миротворчого контингенту багатонаціональної бойової групи East сил КФОР у Косові відбули до Німеччини, де відбудеться заключний етап підготовки до виконання завдань на Балканах.

Як повідомляє департамент преси та інформації Міністерства оборони України, до 30 червня 130 українських військовослужбовців підвищуватимуть свою кваліфікацію на базі Об’єднаного багатонаціонального центру бойової підготовки 7-ї армії Збройних сил США в Європі.

«У Німеччині спільно з американськими військовими ми відпрацьовуватимемо питання сумісності, обміняємося досвідом виконання завдань під час проведення миротворчої місії на Балканах», – заявив кандидат на посаду командира миротворчого підрозділу майор Олександр Луценко. Він також додав, що по завершенні етапу підготовки у Німеччині та після повернення в Україну всі майбутні миротворці пройдуть акредитацію, а підрозділ – сертифікацію.

14-у ротацію миротворчого контингенту багатонаціональної бойової групи East сил КФОР у Косові заплановано провести в першій половині серпня цього року.
XS
SM
MD
LG