Доступність посилання

ТОП новини

«Міжнародна амністія» звертається за поясненнями до США


Міжнародна правозахисна організація «Міжнародна амністія» звернулась у понеділок до Сполучених Штатів із проханням пояснити їхню роль в нападі на, як припускають, тренувальний табір «Аль-Каїди» в Ємені, в ході якого, за словами місцевих жителів, загинуло близько 50 мирних громадян.

Операція ліквідації табору на півдні Ємену була проведена в грудні минулого року збройними силами цієї країни.

«Міжнародна амністія» опублікувала зроблені після нападу фотографії, на яких, за повідомленнями, відображені фрагменти американської крилатої ракети «Томагавк» і касетної бомби.

За даними організації, ракети «Томагавк» перебувають на озброєнні тільки армії США.

«Уряд США повинен розкрити правду про свою роль в атаці, а влади всіх причетних країн повинні показати, які кроки вони зробили, щоб уникнути непотрібних смертей та поранень», – заявив заступник директора близькосхідної і північноафриканської програми «Міжнародної амністії» Лютер Філіп.

Представник Пентагону відмовився коментувати звинувачення правозахисної організації.

«При цьому владу Ємену слід похвалити за протистояння загрозі «Аль-Каїди» в їхній країні. На Аравійському півострові «Аль-Каїда» загрожує стабільності регіону і представляє зростаючу загрозу для єменців і американців», – цитує прес-секретаря Пентагону Браяна Вітмана агентство «Ройтерз».

У грудні, майже відразу після операції, американська газета «Нью-Йорк таймз» написала, що США надали місцевим військовим у Ємені техніку і забезпечили розвідувальну підтримку.
XS
SM
MD
LG