Доступність посилання

ТОП новини

У мерії Донецька назвали попередню причину аварії на шахті Скочинського


За попередніми даними, причиною аварії, що сталася на шахті імені Скочинського у Донецьку 6 червня, стало газодинамічне явище з викидом газу і пилу. Про це сьогодні повідомив Донецький міський голова Олександр Лук’янченко.

Зараз, за його словами, на шахті працює комісія. Як заявив мер, на даний момент до місця, де, ймовірно, перебувають ще три гірники, «залишилося пройти близько 10-12 метрів», доля гірників поки що невідома.

Лук’янченко також відзначив, що шахтна лава, в якій стався викид, до аварії не працювала добу. «Лава не працювала добу, і лише почала працювати, це і сталося, – пояснив мер. – Сьогодні приїхали фахівці з Держгірпромнагляду і Мінвугілля, в другій половині дня засідатиме комісія».

6 червня на шахті імені Скочинського держпідприємства «Донецька вугільна енергетична компанія» стався раптовий викид вугілля і газу. На аварійній ділянці перебували 23 гірники. В результаті аварії два гірники загинули, доля трьох залишається невідомою. Ще 18 гірників були госпіталізовані. Лікарі оцінюють їх стан як задовільний.

За фактом аварії прокуратура Донецька порушила кримінальну справу за статтею «Порушення правил безпеки при проведенні робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей».
XS
SM
MD
LG