Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна готова до посередництва у вирішенні проблем азійського регіону


Україна готова бути посередником у вирішенні питань безпеки в азійському регіоні, заявив Президент України Віктор Янукович. «Хочу з усією відповідальність наголосити: Україна – ваш добрий сусід, надійний партнер і друг. Наше стратегічне завдання – вивести відносини між державами вашого регіону на якісно новий рівень. Ми відкриті для політичного діалогу, готові надавати посередницькі послуги, якщо до цього буде виявлено інтерес і виникне відповідна потреба», – заявив Янукович на III саміті-нараді з взаємодії і заходів довіри в Азії.

За словами Президента, Україна хоче брати активну участь у здійсненні масштабних проектів, які обговорюються також в рамках цього форуму. Зокрема, це побудова транспортних коридорів, пошук нових маршрутів для експорту енергоносіїв з Азії до Європи.

«Адже саме через Україну проходять найкоротші і найнадійні транзитні маршрути», – заявив глава держави. Крім того, за його словами, Україна готова зробити свій внесок у вирішення питань продовольчої безпеки в регіоні.

Як заявив Янукович, Україна зацікавлена в значному посиленні торгово-економічних відносин з державами Азії. «У цьому контексті хочу звернути вашу увагу і на потенціал спільних економічних проектів у рамках Чорноморського регіону», – сказав Президент.

За його словами, стратегічним завданням України є виведення відносин з державами азійського регіону на якісно новий рівень.
Нарада зі взаємодії і заходів довіри в Азії – міжнародна організація, створена за ініціативи Казахстану у 1996 році. Її членами є 18 країн, також 7 країн, у тому числі Україна, є спостерігачами.

У рамках організації країни-учасники проводять діалог з питань зміцнення безпеки на азійському континенті.
XS
SM
MD
LG