Доступність посилання

ТОП новини

Українці на захоплених піратами суднах почуваються задовільно – МЗС


Усі громадяни України на захоплених сомалійськими піратами чотирьох суднах почувають себе задовільно, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

Як заявив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, переговорний процес щодо звільнення заручників на судні Frigia, Eleni P, Asian Glory і Marida Marguerite триває, його деталі не розголошуються.

Судно Frigia з 21 членом команди, серед яких двоє українців, сомалійські пірати захопили наприкінці березня. Напад стався за 400 морських миль від Сомалійського узбережжя поза зоною дії місії ЄС із запобігання піратству в районі Африканського Рогу.

Судно Eleni P було захоплене 12 травня, на його борту один українець.

Судно Asian Glory з 25 членами екіпажу, 10 з яких – громадяни України, пірати захопили 2 січня 2010 року в Індійському океані за 600 миль від узбережжя Сомалі. Корабель перевозив понад 2 тисячі автомобілів корейського виробництва.

Стосовно ж Marida Marguerite, то його сомалійські пірати захопили 8 травня. Екіпаж складається з 22 осіб – 19 громадян Індії, двох громадян Бангладеш та одного громадянина України.
XS
SM
MD
LG