Доступність посилання

ТОП новини

Американська компанія почала аудит роботи попереднього уряду України


Юридична компанія Trout Cacheris, PLLC (США) почала проведення аудиту діяльності попереднього Кабінету Міністрів. Про це повідомив один із засновників юридичної компанії Плато Качеріс.

«Ми не ставимося упереджено до жодного українського діяча і поки що не можемо сказати, до кого може бути висунуте звинувачення. Розслідувати будемо витрачання державних коштів за останні 3-4 роки, як я собі це уявляю», – заявив юрист.

Заплановано, що аудит триватиме не довше кількох місяців. «Ми спробуємо знизити вартість нашого розслідування», – сказав Качеріс. Проте загальна сума за надані послуги поки що не називається, оскільки, за словами юриста, вона поки що не відома і для самої компанії.

Також юрист повідомив, що оголошуватимуться проміжні висновки протягом усього аудиту.

13 травня уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC про проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках. Кошти на проведення аудиту передбачені законом про держбюджет на 2010 рік.

Опозиція вважає, що влада використовуватиме будь-які результати аудиту фінансово-господарської діяльності попереднього уряду для необґрунтованих звинувачень на адресу Юлії Тимошенко. Колишній віце-прем’єр її уряду Григорій Немиря заявляв, що у такий спосіб влада намагається залякати політичних опонентів.

А сама екс-прем’єр Юлія Тимошенко раніше звернула увагу, що Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив аудит діяльності її уряду компанії, яка ніколи не займалася аудиторською справою.

За повідомленням на сайті компанії Trout Cacheris, PLLC, вона спеціалізується на судових процесах у цивільному і в кримінальному праві. При цьому там немає інформації про те, щоб у неї були фахівці з фінансового аудиту чи щоб вона коли-небудь виконувала замовлення уряду Сполучених Штатів чи урядів інших країн.
XS
SM
MD
LG