Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: уряд використовує бюджетні кошти для оплати переслідування лідера опозиції


Кабмін Миколи Азарова використовує американську компанію Trout Cacheris, PLLC для тиску на політичних опонентів, заявив заступник голови партії «Батьківщина», колишній віце-прем’єр в уряді Юлії Тимошенко Григорій Немиря.

За його словами, Trout Cacheris, PLLC не здатна провести аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко, оскільки, за офіційною інформацією посольства США в Україні, вона не є аудиторською компанією. Trout Cacheris спеціалізується на судових справах, не має репутації у світі аудиторів та не має у своєму штаті людей, які спеціалізуються на податковому чи бюджетному консультуванні, передає позицію Немирі прес-служба БЮТ.

«Сьогодні це фактично було визнано Trout Cacheris, коли засновник компанії Плато Качеріс заявив, що в Україні він «буде займатися розслідуванням, а не аудитом», – сказав Немиря.

Він також наголосив, що про непрозорість дій влади щодо аудиту свідчить той факт, що і нинішній уряд, і представники Trout Cacheris, PLLC, які вже прибули до України, відмовляються оприлюднити вартість послуг цього аудиту, тоді як в постанові Kабміну йдеться, що «попередня оплата послуг з проведення аудиту здійснюється в розмірі, що не перевищує 40 відсотків їх вартості».

«Особливо кричущим це є на тлі закликів уряду до прозорості та боротьби з корупцією. Азаров використовує гроші бюджету, народні гроші, гроші українських платників податків для оплати переслідування лідера опозиції», – підсумував Немиря.

Уряд України уклав угоду з Trout Cacheris, PLLC (Вашингтон, США) про оцінку фінансово-економічної діяльності органів влади за період із 2008 року по перший квартал 2010 року.
XS
SM
MD
LG