Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти пропонує повернути 11-річну шкільну освіту


Міністерство освіти та науки вважає, що альтернативою 12-річній середній освіті може стати повернення до 11-річної середньої освіти й запровадження обов’язкової 1-річної дошкільної освіти. Про це заявив міністр освіти та науки Дмитро Табачник на парламентських слуханнях, присвячених проблемам у системі 12-річної середньої освіти й шляхам їх подолання.

За його словами, запровадження 12-річної освіти ставить низку проблем, пов’язаних з матеріально-технічним забезпеченням шкіл, а також з недостатньою підготовкою педагогічного складу й необхідністю збільшення фінансування середньої освіти.

Зокрема, серед таких проблем Табачник назвав необхідність забезпечення шкіл додатковими медичними послугами у зв’язку зі збільшенням кількості учнів, які будуть займатися в другу зміну, збільшення видатків на комп’ютеризацію шкіл, на реалізацію програми «Шкільний автобус».

У цілому, за оцінками Міносвіти, на запровадження 12-річного навчання додатково буде потрібно понад 4 мільярди гривень.

Ще одним варіантом вирішення проблеми середньої освіти, за словами Табачника, є надання права вибирати 11-річну чи 12-річну систему навчання місцевим радам. Однак міністр заявив, що не є прихильником такої системи.
XS
SM
MD
LG