Доступність посилання

ТОП новини

Україна за економічну співпрацю в рамках ГУАМ – Грищенко


Україна виступає за посилення економічної співпраці в рамках ГУАМ, заявляє міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Ми не вважаємо, що політичний компонент має бути переважаючим, ми бачимо в цій структурі можливість регіонального співробітництва і в цьому плані вона повністю відповідає прагматичним підходам», – заявив Грищенко після переговорів із грузинською делегацією в четвер у Києві.

Він також додав, що Київ виходить із того, що сама організація має бути передусім майданчиком для реалізації тих проектів, які є корисними для її учасників

«Для України співпраця з ГУАМ – це, насамперед, співпраця в транспортній сфері, економічній і туристичній», – заявив міністр.

Зі свого боку, глава МЗС Грузії Ґріґол Вашадзе зазначив, що ГУАМ – це молода організація, і «ми все ще перебуваємо на стадії, коли маємо визначити пріоритети діяльності цієї організації».

За словами Вашадзе, практична складова і сенс існування ГУАМ залишаються колишніми і учасники й надалі працюватимуть над тим, щоб ГУАМ перетворилася на міжнародну організацію, яка має досить конкретні цілі.

До ГУАМ входять Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова.
XS
SM
MD
LG