Доступність посилання

ТОП новини

Грузія дякує Україні за підтримку її територіальної цілісності


Міністр закордонних справ Грузії Ґріґол Вашадзе дякує керівництву України за заяви з приводу територіальної цілісності Грузії.

«Я хотів би подякувати Президентові України і міністру закордонних справ України за ті заяви, що були нещодавно зроблені з приводу територіальної цілісності Грузії», – сказав Вашадзе після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком у Києві.

За його словами, це ще раз підтверджує стабілізуючу роль, яку Україна відіграє в регіоні, і те, що країна стоїть на варті міжнародного права.

4 червня Президент України Віктор Янукович заявив, що завжди виступав проти порушення територіальної цілісності держав, зокрема, визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії.

«Є міжнародні норми і міжнародні закони, відповідно до яких будь-які порушення цілісності тієї чи іншої держави заборонені. Ми не маємо права вітати ці процеси у світі – там, де відбувається порушення цілісності території тієї чи іншої країни, і тим паче визнавати», – сказав Янукович, наголосивши, що «ніколи не визнавав законності дій, які порушують територіальну цілісність і кордони держав».
XS
SM
MD
LG