Доступність посилання

ТОП новини

Експерти США допоможуть Україні з утилізацією ракетного палива


Американські експерти їдуть до Павлограда для планування подальших заходів з утилізації твердого ракетного палива. Про це сьогодні повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул:

«Спільними зусиллями нам вже вдалося передбачити фінансування цього проекту в Стабілізаційному Фонді України на 2010 рік. Також за результатами зустрічі Президента України Віктора Януковича з Президентом США Бараком Обамою активізувався міжнародний діалог з цього питання», – зазначив Олександр Вілкул, відвідуючи державне підприємство «Павлоградський хімічний завод», де провадиться утилізація.

За оприлюдненими даними, на Павлоградському хімзаводі зараз працює понад тисяча робітників.

Підприємство виробляє промислові вибухові речовини, виконує роботи за з ліквідації міжконтинентальних балістичних ракет РС-22, займається утилізацією боєприпасів.

Виконання робіт, пов’язаних з утилізацією твердого ракетного палива від міжконтинентальних балістичних ракет, здійснюється відповідно до бюджетної програми, однак через недофінансування терміни завершення робіт вже двічі переносилися.

З 1 січня нинішнього року підприємство самостійно фінансує всі заходи для безпечного зберігання палива та його утилізації. На це витрачають кошти, отримані від комерційної діяльності.
XS
SM
MD
LG