Доступність посилання

ТОП новини

Експерт: небажання влади чути опозицію і громадськість – головна загроза безпеці України


Найголовнішими безпековими загрозами для України є не поглиблення співпраці з Росією чи відмова від курсу на вступ до НАТО, а небажання нинішньої влади чути опозицію і громадськість, розкол в українському суспільстві довкола питань зовнішньої та мовної політики. На цьому наголошує експерт Європейської Ради з міжнародних відносин Ендрю Вілсон.

Виступаючи у Києві на міжнародній конференції «Безпека: чия відповідальність?», Вілсон наголосив: «Розкол українського суспільства, який підтримують політики, може стати загрозливим і для існування України як незалежної держави, і для регіональної безпеки... Крім того, відмова від курсу до вступу у НАТО робить Україну беззахисною перед сильнішими державами, такими як Російська Федерація».

Міжнародна конференція з питань безпеки відбулась у Києві за підтримки Фонду «Відкрий Україну», міжнародної організації «Чорноморське регіональне партнерство» та німецького Фонду імені Маршалла. У її роботі взяли участь понад півсотні представників українських та європейських громадських організацій і дослідницьких центрів, міністерств закордонних справ та оборони України.
XS
SM
MD
LG