Доступність посилання

ТОП новини

Пірати звільнили судно Asian Glory – МЗС


Пірати звільнили судно Asian Glory під прапором Великобританії, до складу екіпажу якого входять 10 громадян України. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров.

За його словами, судно було звільнене в п’ятницю вдень, поки немає інформації про його місце перебування й рух, а також про стан здоров’я моряків.

Проте представник МЗС висловив упевненість, що найближчим часом громадяни України повернуться на батьківщину. Він заявив, що звільнення судна стало результатом спільних зусиль МЗС, закордонних дипломатичних установ і компанії-судновласника.

Пірати захопили судно Asian Glory в Індійському океані в 600 милях від узбережжя Сомалі 2 січня. Воно вийшло з порту Сінгапур 26 грудня 2009 року й з вантажем автомобілів направлялося в порт Джідда (Саудівська Аравія).

Крім українців, на борту перебували 8 громадян Болгарії, 5 – Індії й 2 – Румунії.

На даний час у піратському полоні ще залишаються четверо українців на трьох суднах – Frigia, Marida Marguerite і Eleni P. У МЗС повідомили, що продовжують докладати зусиль для звільнення громадян України.
XS
SM
MD
LG