Доступність посилання

ТОП новини

Охорона Януковича перешкоджала журналісту вести репортаж


Охорона Віктора Януковича перешкоджала тележурналісту СТБ Сергієві Андрушку вести репортаж з виставки «Агро-2010», в якій брав участь Президент України.

Як розповів Андрушко, співробітники Управління державної охорони зупинили його, коли він намагався пройти за Президентом України, який оглядав експозицію виставки «Агро-2010» після проведеного ним короткого брифінгу.

За словами журналіста, він попросив охоронця представитися, проте той цього не зробив. Після чого журналіст дістав свій мобільний телефон, включив відеозйомку і попросив співробітника держохорони пояснити, у зв’язку з чим його не пропускають. Після цього співробітники УДО повалили журналіста на підлогу.

Управління державної охорони попросило вибачення в журналіста «за непорозуміння».

«УДО приносить вибачення журналісту за невиправдане застосування сили правоохоронцями. УДО проведе детальне внутрішнє розслідування з метою встановлення правомірності цих дій та притягнення до відповідальності винних, а також вживе всіх можливих заходів для недопущення їх у подальшому», – повідомляє у вівторок офіційний сайт служби.

У повідомленні наголошується, що діяльність УДО завжди спрямована на сприяння журналістам у здійсненні їхньої професійної діяльності під час висвітлення заходів за участю перших осіб держави.
XS
SM
MD
LG