Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримала з Росії два кредити по 2 мільярди доларів – Льовочкін


Голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін повідомив про те, що Україна досягла домовленості про отримання двох кредитів від російського банку по два мільярди доларів кожен. Про це глава Адміністрації Президента сказав під час зустрічі з журналістами.

За його словами, один із цих кредитів вже надано російським Банком ВТБ українському урядові на умовах повернення, на фінансування дефіциту бюджету.

На запитання про те, чому інформація про умови отримання кредиту є закритою, Льовочкін повідомив, що кредит брався на відкритому ринку і умови його отримання зумовлені комерційною таємницею. «В угоді є пункт: ані той, хто дає кредит, ані той, хто бере, не хоче розголошувати ціну цього кредиту, термін, умови. Це є комерційна таємниця», – сказав Льовочкін.

Другий кредит, за його словами, надається «Енергоатому» на добудову двох енергоблоків. На запитання, чи вже надійшов цей кредит, голова Адміністрації сказав: «Гроші не заходять одразу на рахунок «Енергоатома», бо йому немає сенсу брати одразу 2 мільярди і платити за них відсотки. Там відкрите фінансування добудови. Перші півроку вони можуть освоїти максимально 500 мільйонів».
XS
SM
MD
LG