Доступність посилання

ТОП новини

Киргизькі війська патрулюють вулиці міста Ош


Киргизькі війська патрулюють вулиці міста Ош, яке наприкінці минулого тижня опинилося в епіцентрі міжетнічних зіткнень.

За останніми офіційними даними, загинули щонайменше 187 осіб, близько 2 тисяч поранені.

Президент Узбекистану Іслам Каримов закликав Генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна якнайшвидше допомогти узбецьким біженцям з Киргизстану.

Агентство ООН у справах біженців повідомило, що перші два літаки з допомогою вже прибули до міста Андижан на сході Узбекистану.

Державний секретар США Гілларі Клінтон мала з тимчасовим лідером Киргизстану Розою Отунбаєвою телефонну розмову, сторони обговорили допомогу, якої потребує ця бідна країна.

Сполучені Штати виділяють понад 10 мільйонів доларів, більша частина цієї суми може бути використана негайно, повідомив речник Державного департаменту Філіп Кроулі.

«Сполучені Штати зараз уже виділили понад шість з половиною мільйонів доларів для термінового гуманітарного реагування. Цей транш буде здійснено через Агенцію США з міжнародного розвитку. Ми продовжуємо відстежувати потреби обох сторін, статус біженців і надамо додаткову допомогу в разі потреби», – сказав речник Державного департаменту Філіп Кроулі.

Тим часом, поліція Киргизстану повідомляє про затримання на півдні країни 111 осіб за звинуваченням у розпалюванні міжетнічної ворожнечі.

Тимчасова влада Киргизстану покладає відповідальність за насильство на прибічників вигнаного президента країни Курманбека Бакієва.
XS
SM
MD
LG