Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: у нас є аргументи перед представниками МВФ


Перш ніж іти на непопулярні кроки, яких вимагає Міжнародний валютний фонд для укладення нової угоди, влада України має намір підняти виплати громадянам. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов.

«Ми прекрасно розуміємо, що є питання, які ми зобов’язані вирішувати, але ми також розуміємо, що для того, щоб підвищити навантаження на кишеню людини, треба випереджувальними темпами цю кишеню наповнити. Тому зараз йде розмова про те, що потрібно зробити для того, щоб підняти відповідні виплати нашим громадянам, щоб пізніше можна було виконати ті прохання, а інколи й обіцянки, які ставлять міжнародні фінансові організації», – сказав регіонал.

А щодо того, яким чином влада збирається підвищувати виплати для населення, Єфремов зауважив: «Ми коли формували бюджет на цей рік, то закладали ріст ВВП 3,7%. Кожен відсоток росту ВВП – це додаткові надходження в бюджет. Що стосується виплат комунальних платежів, то ми досягли домовленостей із Російською Федерацією і на 100 доларів знизили ціну на газ. Це теж іде в нашу скарбничку. Тому, я думаю, в нас є аргументи перед представниками Міжнародного валютного фонду».

Новий уряд України розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років 19-20 мільярдів доларів у рамках нової програми співпраці.

Місія Фонду має розпочати роботу в Україні 21 червня для відпрацювання проекту нової програми співпраці.
XS
SM
MD
LG