Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ називає допит Куйбіди черговим проявом «політичних репресій»


Блок Юлії Тимошенко розцінює виклик до Служби безпеки України екс-міністра уряду Юлії Тимошенко Василя Куйбіди як черговий прояв «політичних репресій» з боку нової влади. Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.

Бютівці висловлюють переконання, що влада висуває абсурдні, безпідставні і бездоказові звинувачення лише з однією метою: залякати тих, хто працює в опозиції.

Екс-міністра регіонального розвитку та будівництва Куйбіду викликали до СБУ 17 травня. За його словами, причиною виклику стало звинувачення у незаконному призначенні начальника Управління державного архітектурно-будівельного контролю одного з регіонів.

«Мене звинуватили у порушенні чинного законодавства на предмет того, що я призначив без конкурсу одного з начальників Держархбудконтролю в одній з областей. Причому довго тривала ця розмова, оскільки відмовлялись мені дати документи і ознайомити з ними», – сказав Куйбіда.

За його словами, співробітники СБУ не змогли пояснити йому, чому подібні призначення раніше не викликали запитань. Куйбіда пояснив, що згідно з законом, призначення на посаду голови Управління Держархбудконтролю не потребує проведення конкурсу, а передбачає погодження призначення з обласною державною адміністрацією.
XS
SM
MD
LG