Доступність посилання

ТОП новини

ЄС «уважно стежить» за ситуацією з постачанням газу в Білорусь


Єврокомісія сподівається, що зменшення поставок газу до Білорусі не вплине на постачання газу в Європу. Про це сьогодні в Брюсселі заявила представник Єврокомісії Марлен Гольцнер.

«Ми були поінформовані російською стороною. Ми уважно стежимо за ситуацією і сподіваємося, що цей конфлікт не торкнеться газових потоків із Росії до Європи через Білорусь, і всі контрактні зобов’язання будуть дотримані», – сказала речниця Єврокомісії.

За її словами, сьогодні віце-прем’єр Росії Ігор Сєчін направив листа комісарові ЄС з питань енергетики Ґюнтеру Еттінґеру з цього приводу.

Гольцнер також додала, що на сьогодні невелика кількість російського газу йде до країн Європейського Союзу через Білорусь, а тому поки немає впевненості у тому, чи вплине зменшення постачання газу Росією до Білорусі на поставки газу до Європи.

Раніше голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що сьогодні з 10:00 Росія обмежує поставки газу в Білорусь на 15% з подальшим збільшенням до 85%.

Росія пояснює обмеження боргом білоруської сторони за поставки газу розміром 192 мільйони доларів. Білорусь відкидає наявність заборгованості і стверджує, що «Газпром» заборгував концернові «Белтрансгаз» за транзит газу приблизно таку суму.
XS
SM
MD
LG