Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі почалися українсько-російські військові навчання


Тема українсько-російського навчання «Фарватер миру – 2010», яке проходить на базі Академії Військово-Морських сил імені Павла Нахімова, – планування і проведення пошуково-рятувальної операції під час миротворчих дій у кризовому районі. Про це повідомляє прес-центр ВМС України.

У штабних навчаннях, які триватимуть протягом чотирьох днів і завершаться 24 червня, беруть участь представники Військово-Морських сил України і Чорноморського флоту Російської Федерації. Вони проходять під керівництвом заступника командувача українського флоту з бойової підготовки контр-адмірала Віктора Носенка. Заступник керівника навчань з російської сторони – начальник управління бойової підготовки Чорноморського флоту РФ капітан першого рангу Олександр Чесноков.

Українсько-російські навчання «Фарватер миру» традиційно проводилися з 1997 по 2003 рік з періодичністю один раз на два роки і носили миротворчий характер. У навчаннях брали участь кораблі, допоміжні судна, літаки й вертольоти морської авіації, підрозділи морської піхоти.

Цього року до участі в українсько-російських штабних навчаннях «Фарватер миру – 2010» кораблі, військові підрозділи та бойова техніка не залучаються.
XS
SM
MD
LG