Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ навряд чи припинить моніторинг України – Герасим’юк


Доповідачки Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд та Мейліс Репс відзначили регрес України в дотриманні демократичних свобод.

Про це йдеться в їхній інформаційній записці за результатами відвідування України, яку вони вчора оприлюднили на засіданні ПАРЄ.
Зважаючи на це, член української делегації в ПАРЄ Ольга Герасим’юк вважає малоймовірним припинення моніторингу України з боку Парламентської асамблеї.

«Україна має невдовзі головувати в Комітеті міністрів. Тож необхідно перевести країну хоча б на постмоніторинговий режим, оскільки ще жодна країна, яка перебуває під моніторингом, не головувала. Та оскільки ми не провели жодної реформи, і у нас немає жодного свідчення, що ми підходимо до цього стану, то це виглядає проблематичним. Особливо при констатації того, що в Україні політичний клімат поляризується. Як говорять доповідачки, в Україні зараз дуже серйозно розвивається розкол країни на схід і захід. Дуже багато є прикладів порушення прав людини. Звичайно, це ускладнює цей процес», – заявила в ефірі Радіо Свобода член української делегації в ПАРЄ Ольга Герасим’юк.
XS
SM
MD
LG