Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: Україна не має на меті отримати переваги від конфлікту Росії й Білорусі


Україна не ставить собі за мету домогтися якихось економічних переваг за рахунок газового конфлікту Росії та Білорусі – «наших друзів і сусідів». Про це заявив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін сьогодні під час зустрічі з журналістами.

За його словами, «на тлі цього конфлікту» Україна має забезпечити надійність постачання газу своєю газотранспортною системою.

При цьому, Льовочкін особливо наголосив, що Україна не є конкурентом Білорусі в питаннях постачань газу до Європи. «Ми радше конкуруємо з новими маршрутами, зокрема з «Південним потоком», – сказав голова АП.

Крім того, Льовочкін зауважив, що на даний час Україна перебуває в пошуку «ідеальної моделі використання власної ГТС – а саме її завантаження максимально можливими транзитними обсягами».

«Україна бачить найбільш ефективним рішенням створення консорціуму, в якому будуть присутні виробники, споживачі і транзитери. Це така директива, яку має Мінпаливенерго і «Нафтогаз» для переговорів із російськими партнерами. Я думаю, що ми поступово наближаємося одне до одного і знайдемо порозуміння», – сказав голова Адміністрації.

За його словами, щодо цього питання сьогодні до Брюсселя відлітає міністр палива й енергетики Юрій Бойко.
XS
SM
MD
LG