Доступність посилання

ТОП новини

Італія підтримує заявку України на головування в ОБСЄ – МЗС


Італія підтримує заявку України на головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі в 2013 році, заявив сьогодні в Римі міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні під час зустрічі з главою МЗС України Костянтином Грищенком. Про це повідомили у прес-службі українського зовнішньополітичного відомства.

За повідомленням, міністри також обговорили перспективи європейської інтеграції України, питання переговорного процесу між Україною та ЄС стосовно укладення майбутньої Угоди про асоціацію, а також вирішення питань лібералізації візового режиму та підготовки Плану дій щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС.

Як повідомили в МЗС, 22 червня у Відні Костянтин Грищенко взяв участь у спеціальному засіданні Постійної Ради ОБСЄ. Міністр підтвердив готовність України очолити ОБСЄ у 2013 році й окреслив бачення майбутніх пріоритетів головування України у військово-політичному, економіко-довкільному та гуманітарному вимірах діяльності ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG