Доступність посилання

ТОП новини

Населені пункти Прикарпаття і Буковини підтоплені через сильні опади


65 населених пунктів, понад 800 будинків і 820 гектарів сільськогосподарських угідь підтоплені через сильні дощі в Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій.

У Чернівецькій області підтоплені міста і села Заставненського, Кіцманського, Новоселицького, Сторожинецького, Глибоцького, Вижницького, Путивльського, Герцаївського, Хотинського районів і Чернівців.

Крім того, тут пошкоджені понад 50 кілометрів дорожнього покриття автодоріг державного та місцевого значення, 13 мостів і чотири кілометри водозахисних дамб.

Із районів підтоплення тимчасово відселили 238 людей, у тому числі 135 дітей, врятували 10 осіб, повідомляє МНС. Наразі готуються до тимчасового відселення 115 жителів села Банилів у Вижницькому районі.

Найбільше постраждали від стихії Чернівці, Вижницький, Новоселицький і Сторожинецький райони області.

В Івано-Франківській області, протягом 22-23 червня в результаті злив у п’яти районах області (Верховинському, Коломийському, Снятинському, Косівському і Надвірнянському) підтоплені кілька сотень житлових будинків, понад півтисячі присадибних ділянок і майже 500 гектарів сільськогосподарських угідь.

У Верховинському районі відсутнє автомобільне сполучення із трьома населеними пунктами (село Дземброня, Волова та хутір Кохан). Пошкоджені близько 10 кілометрів доріг місцевого значення.

Раніше Гідрометцентр попередив про підвищення 23-24 червня рівня води рік Прут, Серет і Дністер у Чернівецькій області та підвищення рівня води 22-24 червня у річках Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.
XS
SM
MD
LG