Доступність посилання

ТОП новини

Влада Киргизстану: родичі Бакієва платили повстанцям за насильство на півдні


Державна служба національної безпеки Киргизстану звинуватила сьогодні родичів колишнього президента країни Курманбека Бакієва в тому, що вони змовилися з ісламістськими повстанцями, щоб спровокувати міжетнічне насильство в країні.

Відомство не надало якихось доказів цій заяві.

Голова Служби Кенешбек Дуйшебаєв заявив, що має інформацію про співпрацю родичів Бакієва з «Ісламським рухом Узбекистану». За його словами, родина екс-президента заплатила повстанцям 30 мільйонів доларів, за «операцію з дестабілізації півдня Киргизстану».

Внаслідок міжетнічних сутичок між киргизами й узбеками, які спалахнули в південній частині Киргизстану 10-11 червня, за офіційними даними, загинули щонайменше 250 людей, близько 100 тисяч – виїхали до сусіднього Узбекистану.

ООН раніше повідомила, що сутички спалахували через напади організованих груп озброєних людей у масках, проте детальнішої інформації не надала.

Бакієв був змушений піти у відставку і залишити Киргизстан після масових антиурядових виступів на початку квітня. Зараз він перебуває в Білорусі і наголошує, що не причетний до нещодавніх міжетнічних сутичок.
XS
SM
MD
LG