Доступність посилання

ТОП новини

Зросла кількість жертв вибуху в Дніпродзержинську


Як повідомили в Дніпропетровській обласній комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у лікарні помер викладач-хімік, 1971 року народження. Таким чином, кількість загиблих внаслідок вибуху в житловому будинку Дніпродзержинська зросла до двох.

Саме цього чоловіка наразі вважають винним у трагедії: за версією слідчих, вибух стався через хімічні досліди, які науковець проводив удома. Чоловіка викинуло з вікна вибуховою хвилею.

Як повідомив головний лікар Дніпродзержинської міської лікарні швидкої медичної допомоги Сергій Васильченко, постраждалий потрапив до лікарні з тяжкою черепно-мозковою травмою та значними опіками.

Життя чоловіка лікарі намагалися врятувати протягом п’яти годин.

Зараз у міській лікарні швидкої медичної допомоги перебувають четверо постраждалих з отруєннями чадним газом внаслідок вибуху. Ще двох постраждалих доправили до обласної клінічної лікарні.

На місці вибуху будинку працюють дослідницькі лабораторії МНС та УМВС. Із помешкання, де стався вибух, вилучили каністри, колби та інші ємності з хімічними речовинами, які, за попередньою версією слідчих груп, могли спричинити вибух.

Для проведення повного комплексу аналізів та досліджень треба три доби.

Мати загиблого кандидата хімічних наук підтвердила, що син займався хімічними дослідженнями удома, готуючи докторську дисертацію.

Слідчі з’ясовують, якою саме роботою займався загиблий та які хімічні реактиви зберігались у помешканні науковця та підвалі.

Наразі почала надходити перша гуманітарна допомога постраждалим: мешканці Дніпродзержинська зносять одяг, продукти харчування, пропонують здати кров для лікування.
XS
SM
MD
LG