Доступність посилання

ТОП новини

Заява ТВі про спроби відключення телеканалу неправдива – Нацрада


Заява генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького та головного редактора Віталія Портнікова про спроби відключення телеканалу не відповідає дійсності, заявляють у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

«Як стало відомо Національній раді, всупереч рішенню Київського окружного адміністративного суду, ТВі розпочав включення радіоелектронних передавачів у Дніпропетровську і Сімферополі. Виходячи з цього, Нацрада звернулася до концерну РРТ з проханням припинити введення в експлуатацію технічних засобів мовлення, що належать ТВі, у всіх населених пунктах, де компанія отримала частоти за результатами конкурсу 27 січня 2010 року, до набуття чинності рішення суду», – повідомляє офіційний сайт Нацради.

У Нацраді наголошують, що ТВі здійснює мовлення, як і раніше, і йдеться виключно про припинення експлуатації передавачів до остаточного рішення суду щодо частот, виграних на конкурсі, «який проходив зі значними порушеннями».

Сьогодні колектив телеканалу звернувся з листом до Президента Віктора Януковича з проханням зупинити відключення каналу від ефірного мовлення, «яке здійснюється під тиском голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манджосова».

Водночас, як повідомила перший заступник голови Адмiнiстрацiї Президента Олена Лукаш, глава держави доручив «вiдповiдним вiдомствам всебiчно вивчити та проаналiзувати ситуацiю навколо телеканалу ТВi i забезпечити тут повне дотримання законодавства».
XS
SM
MD
LG