Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк просить СБУ пояснити, чому зволікали з допуском до України Ланґе


Народний депутат від НУНС, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк направив до Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ і Державної прикордонної служби запит, у якому просить пояснити причини зволікання з дозволом на в'їзд до України керівникові представництва Фонду Конрада Аденауера (Німеччина) Нікові Ланґе в аеропорту «Бориспіль».

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії «Фронт змін».

Відповідно до повідомлення, 26 червня в аеропорту «Бориспіль» близько 14:00 Ланґе було відмовлено в допуску на територію України без пояснення причин.

Близько 1:00 27 червня після багатогодинної затримки йому все ж дозволили в'їзд в Україну, пояснивши затримку непорозумінням.

За словами Ярсенія Яценюка, подібні ситуації завдають шкоди міжнародному іміджу України, підривають довіру до України в Європі й ускладнюють шлях зближення з Європейським Союзом.

Як повідомляло Радіо Свобода, керівник українського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе учора прилетів рейсовим літаком до міжнародного аеропорту «Бориспіль» із Парижа.

27 травня в своїй аналітичній статті «Перші 100 днів після зміни влади в Україні: авторитарні тенденції та зближення з Росією», розміщеній на офіційному сайті представництва в Україні Фонду, Ніко Ланґе критично оцінив дії команди нового президента Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після його приходу до влади.

Фонд Конрада Аденауера є німецькою неурядовою дослідницькою організацією, що пов’язана з однією з провідних німецьких партій, Християнсько-демократичним союзом. Він несе ім’я Конрада Аденауера, який очолював цю партію в 1950–1960-х роках і в ті ж часи протягом 14 років був федеральним канцлером ФРН.

Київське представництво Фонду, яке діє з 1994 року, за словами з його сайту, «супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні». З цією метою Фонд уже реалізував понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів.

Фонд підтримує демократичні політичні партії України та їхні молодіжні організації. Київське представництво є водночас «порталом» для налагодження прямих контактів українських політиків із Німеччиною та Європою.

Ніко Ланґе очолює київське представництво Фонду Конрада Аденауера з 2006 року.
XS
SM
MD
LG