Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України готовий вирішувати проблеми Севастополя, але за участю Росії – Азаров


Прем'єр-міністр України Микола Азаров має намір порушити перед російським урядом низку питань, пов'язаних із перебуванням Чорноморського флоту Росії в Україні, зокрема, у Севастополі.

«Із урахуванням того, що перспективу щодо Чорноморського флоту визначено, скажімо, років на 30, то й гроші мають вкладатися, виходячи з перспективи. Ось ці проблеми ми обов'язково з російським керівництвом завтра обговорюватимемо», – заявив Азаров журналістам під час свого робочого візиту до Севастополя.

За твердженням Прем'єр-міністра, під час його візиту до Севастополя попередньо ці проблеми були обговорені з головою Севастопольської міської державної адміністрації Валерієм Саратовим.

«Ми говоритимемо (під час зустрічі з Володимиром Путіним – ред.) про розвиток міста Севастополь, про розвиток його інфраструктури. От, наприклад, морський трамвай, який з'єднує дві частини міста. Чи треба розповідати, що всі катери вийшли з ладу ... Житло треба будувати? Треба. Очисні споруди треба будувати в Севастополі? Треба. Тобто, дуже багато проблем, у вирішенні яких уряд готовий брати участь, але, оскільки тут кілька десятків тисяч військовослужбовців, членів їхніх сімей, які пішли на пенсію, то і російський уряд має взяти частину проблем на себе», – резюмував Микола Азаров.

Прем'єр-міністр також заявив, що підписані угоди про продовження базування Чорноморського флоту Російської Федерації позитивно вплинули на розвиток економіки в Україні.

«Безумовно, вплинули ... Цілком очевидний факт, у нас активізувалася робота металургії, вугільної промисловості. У принципі, ринок почав оживати. Видно за всіма параметрами. Звісно, проблема зниження ціни на газ не вирішує всіх проблем абсолютно, не закриває всі питання, від яких залежить розвиток економіки, але те, що зроблено потужний імпульс, безумовно», – зазначив Микола Азаров.
XS
SM
MD
LG