Доступність посилання

ТОП новини

МВС: затримали осіб, які викрали картину Караваджо з Одеського музею


Співробітники МВС України спільно з правоохоронними органами Німеччини 25 червня у Берліні затримали трьох громадян України і одного громадянина Німеччини, які викрали з Одеського музею західного і східного мистецтва картину Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Узяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди».

Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. За його словами, під час затримання у викрадачів знайшли і вилучили картину. Наразі призначили експертизу для підтвердження справжності картини, вирішується питання про екстрадицію підозрюваних.

Як повідомив міністр, операція із затримання членів угруповання тривала кілька місяців. На даний момент доведена їх причетність до більш ніж 20 кваліфікованих крадіжок на території України, зокрема, в Києві і Київській області.

Характеризуючи затриманих українців, Могильов зауважив, що їм до 40 років, раніше не судимі, крадіжки скоювали протягом кількох років, тому не виключено, що кількість розкритих злочинів збільшуватиметься.

Відповідаючи на запитання, чи було картину викрадено на замовлення, Могильов сказав: «Швидше не замовляли – викрали, знаючи її цінність».

Картину Караваджо, вартість якої експерти оцінюють у близько 100 мільйонів доларів, з Одеського музею викрали влітку 2008 року.
XS
SM
MD
LG