Доступність посилання

ТОП новини

Парламент заслухає інформацію правоохоронців про арешт Макаренка


Верховна Рада сьогодні о 16:00 заслухає інформацію Служби безпеки та Генеральної прокуратури щодо арешту екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка. Голова парламенту Володимир Литвин повідомив, що таке рішення ухвалили під час погоджувальної ради.

Крім того, Литвин повідомив, що на погоджувальній раді також вирішили розглянути створення тимчасової слідчої комісії щодо обставин затримання Макаренка в четвер, 1 липня.

Після цього народні депутати від БЮТ, які блокували президію і трибуну парламенту, зайняли свої робочі місця.

Литвин звернувся до них з проханням зняти плакати з написами: «Макаренко захистив Україну», «Янукович + Фірташ + Хорошковський = газова мафія», «Свободу патріоту Макаренку». Бютівці відмовилися це зробити.

Раніше сьогодні фракція БЮТ заблокувала трибуну й президію парламенту з вимогою внести до порядку денного звіт СБУ й генерального прокурора про затримання Макаренка в справі про розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу в 2009 році. 24 червня Печерський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для колишнього голови Держмитниці утримання під вартою терміном на два місяці до 25 серпня.

23 червня СБУ порушила справу проти Макаренка за підозрою в службовій недбалості.
XS
SM
MD
LG