Доступність посилання

ТОП новини

Парламент призначив чотирьох членів Нацради з телерадіомовлення


Верховна Рада України обрала чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – Миколу Фартушного, Ірину Опілат, Оксану Єлманову та Євгена Баранова.

При цьому за кандидатуру Баранова, запропоновану фракцією Партії регіонів, проголосували 249 депутатів, за кандидатуру Опілат, запропоновану фракцією блоку Литвина, – 249, за кандидатуру Фартушного, запропоновану регіоналами, – 362, за кандидатуру Єлманової, запропоновану фракцією Комуністичної партії, – 250 при мінімально необхідних 226.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова й інформації на своєму засіданні раніше вирішив виключити кандидатуру Єлманової з переліку претендентів на розгляд парламенту у зв’язку з тим, що вона не відповідала кваліфікаційним вимогам, однак її кандидатуру все одно розглянули.

Всього на голосування в сесійну залу були внесені 23 кандидатури. У конкурсі брали участь 26 претендентів, але троє з них зняли свої кандидатури.

13 травня Верховна Рада припинила повноваження членів Нацради з телебачення Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка.
XS
SM
MD
LG