Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: закордонні неурядові організації мають дотримуватися статуту


Сьогодні заступники міністра закордонних справ України Руслан Демченко і Павло Клімкін провели серію зустрічей із послами і старшими дипломатами диппредставництв США, Російської Федерації, Федеративної Республіки Німеччини і Республіки Польщі, в ході яких були обговорені питання діяльності в Україні недержавних, некомерційних фондів, що координуються відповідними посольствами.

Як повідомили в Департаменті інформаційної політики українського МЗС, ці зустрічі відбулися на виконання доручення керівника МЗС України Костянтина Грищенка.

Представники керівництва МЗС у бесідах з іноземними дипломатами відзначили, що Президент, Прем’єр-міністр і міністр закордонних справ України високо цінують той внесок, який міжнародні недержавні організації зробили у становлення й розвиток української демократії, ринкової економіки і громадянського суспільства.

«Такі інституції, як Фонд «Відродження», Фонд Фрідріха Еберта, Фонд Конрада Аденауера, Фонд імені Стефана Баторія та багато інших послідовно надають істотну допомогу численним суспільно корисним ініціативам на загальноукраїнському і регіональному рівнях», – ідеться у повідомленні МЗС.

Водночас заступники голови українського МЗС звернули увагу очільників дипломатичних установ США, Німеччини, Польщі та Росії на важливість неухильного дотримання відповідними неурядовими організаціями своїх статутних завдань і законодавства України.
XS
SM
MD
LG