Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» хоче гарантій від «Газпрому» щодо транзиту


«Нафтогаз України» заявляє, що в газових контрактах мають бути закріплені мінімальні обсяги транзиту газу і, відповідно, відповідальність «Газпрому» за невиконання зобов’язань з транзиту. Про це заявив заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун під час робочої зустрічі Російського газового товариства і Національного газового союзу України, що відбувається сьогодні в Києві.

За його словами, разом із цим «Нафтогаз України» на переговорах із «Газпромом» постійно порушує питання про підвищення транзитної ставки, а також зниження базової ціни газу, закладеної в контракті на купівлю газу.

«Ми хочемо змінити базову ціну газу, закладену в контракті на купівлю і продаж газу. У нас прив’язані газойль і мазут. Ми з цим не згодні, тому що їх питома вага в балансі країни в дуже обмежених кількостях», – сказав Чупрун.

21 квітня в Харкові під час візиту президента Росії Дмитра Медведєва до України були підписані доповнення до контракту на постачання природного газу між «Газпромом» і НАК «Нафтогаз України» від 19 січня 2009 року.

Згідно з доповненнями, платежі за газ «Нафтогаз України» здійснюватиме зі знижкою на величину зниження експортного мита при поставках газу до України, яка встановлюється урядом Росії.
XS
SM
MD
LG