Доступність посилання

ТОП новини

Через зсув ґрунту в Чернівцях евакуюють людей


Внаслідок сильних дощів в Чернівцях стався зсув ґрунту біля колії міжнародного значення неподалік однієї з центральних вулиць міста – Анрі Барбюса.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, земля сунеться вже третій день, сьогодні зсув досяг катастрофічних масштабів – загалом в аварійній ділянці земля посунулася на чотири метри вниз.

З аварійної вулиці рятувальники відселили 16 людей – їхні будинки під загрозою розколу. Вулиця відключена від води, увесь мікрорайон – від газопостачання. Мешканців ще кількох будинків попередили про можливе відселення в разі виникнення загрози руйнування їхніх осель.

Тимчасово не працює колія міжнародного сполучення Україна-Балкани. Міська комісія, яка працює на місці зсуву запевняє, що зсувні процеси активні і поки що не припиняться. А якщо вчасно не запобігти подальшому зсуву ґрунту – його площа може становити кілометр вздовж залізниці і захопити історичний центр Чернівців. На першочергові роботи потрібні 50 мільйонів гривень, – кажуть експерти міської комісії. Як заявив голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, до кінця року такі кошти освоїти нереально, тож на початок потрібно не більше двадцяти мільйонів.

Як пообіцяв сьогодні міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, протизсувні роботи будуть профінансовані аж до повної ліквідації наслідків зсуву.
XS
SM
MD
LG