Доступність посилання

ТОП новини

Український уряд шукатиме гроші на борговому ринку


Україна планує провести 7–13 липня у Сполучених Штатах та Великій Британії roadshow, або ж презентації своїх десятирічних єврооблігацій.

У Міністерстві фінансів України відмовляються повідомляти будь-які деталі про розміщення єврооблігацій, але обіцяють це зробити за підсумками трансакцій.

Раніше через бюджетно-боргову кризу в єврозоні Україна відклала випуск єврооблігацій, розміщення яких планувалося в червні.

Експерти відзначають, що отримання кредиту МВФ могло б стати позитивним сигналом перед виходом на борговий ринок. Затримка з рішенням Фонду може ускладнити процес розміщення бондів і призвести до зростання відсоткових ставок для позичальника.

Відповідно до закону «Про державний бюджет України на 2010 рік», на пряме фінансування бюджету від випуску єврооблігацій планується отримати 1 мільярд 300 мільйонів доларів, від МВФ – ще два мільярди доларів, від Світового банку – півмільярда.

Востаннє Україна розмістила єврооблігації восени 2007 року, тоді 10-рiчнi євробонди на 700 мільйонів доларів розмістили під 6,75% річних.
XS
SM
MD
LG