Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ блокує роботу парламенту


Депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко заблокували трибуну й президію Верховної Ради. Близько 20 парламентарів розташувалися навколо трибуни, і ще стільки ж – у президії.

По сесійній залі, зокрема в президії й ложі уряду, розвішані плакати з написами: «Свободу патріотові Макаренку!», «Бандитам – гроші, газ і влада. Патріотам – в’язниці. В. Янукович», «Янукович + Фірташ + Хорошковський = газова мафія».

Перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін повідомив, що блок має намір блокувати трибуну парламенту до того часу, поки не будуть виконані три вимоги фракції.

Першою вимогою, за його словами, є створення тимчасової слідчої комісії для розслідування підсумків рішення Стокгольмського суду, який 8 червня зобов’язав «Нафтогаз України» повернути компанії «РосУкрЕнерго» понад 12 мільярдів кубометрів газу, а також для розслідування можливих фактів корупційної діяльності «РосУкрЕнерго» і причетності до цього посадових осіб органів державної влади.

Крім того, як заявив Кожем’якін, БЮТ вимагає надання Службою безпеки України інформації стосовно клопотання щодо взяття на поруки депутатами від БЮТ колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка.

Також фракція просить надати інформацію, чому засекречена кримінальна справа, порушена СБУ за фактом завдання збитків державі у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

На даний час засідання парламенту, що мало початися о 10:00, не відкрили.



XS
SM
MD
LG