Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» кажуть, що не направляли свого представника в Україну


Міжнародна організація «Репортери без кордонів» заявляє, що не направляла свого представника в Україну і не вповноважувала його надавати оцінку ситуації зі свободою слова в нашій державі. Про це йдеться у заяві організації.

«Репортери без кордонів» заявляють, що представники організації не брали участі та не проводили в Україні жодних прес-конференцій.

Представники «Репортерів без кордонів», у тому числі генеральний секретар організації Жан-Франсуа Жуяр, планують відвідати Україну на запрошення Адміністрації Президента. Планується, що візит відбудеться з 19 по 21 липня, наголошується у заяві.

При цьому в документі мовиться, що організація очікує від Адміністрації Президента України підтвердження запрошення. Метою візиту представників «Репортерів без кордонів» буде оцінка ситуації зі свободою слова в Україні.

У заяві нагадується, що «Репортери без кордонів» уже кілька разів висловлювали занепокоєння з приводу погіршення ситуації зі свободою слова в Україні протягом останніх декількох місяців. Організація оприлюднить свої висновки після візиту Україну.

Також у документі вказується, що Жан Мартан, який учора разом із заступником глави Адміністрації Президента України Ганною Герман спілкувався з представниками ЗМІ, є одним з юристів «Репортерів без кордонів», але організація не уповноважувала його здійснювати візит в Україну і говорити від імені організації.

Вчора у прес-службі Президента України повідомили, що о 13:00 в Адміністрації Президента відбудеться прес-конференція заступника глави Адміністрації Ганни Герман і медіаексперта «Репортерів без кордонів» Жана Мартана. Під час спілкування зі ЗМІ Герман зауважила, що Мартан як відомий європейський медіаексперт, юрист, що співпрацює з Єврокомісією та міжнародною організацією «Репортери без кордонів», на запрошення української сторони надаватиме консультації щодо створення в Україні організації із захисту свободи слова.
XS
SM
MD
LG