Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив Макаренка під вартою


Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду столиці від 24 червня, який обрав для колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка міру запобіжного заходу у вигляді арешту.

Таке рішення сьогодні проголосила колегія Апеляційного суду.

До Апеляційного суду раніше сьогодні прибула лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Крім того, близько півтисячі людей пікетували будівлю Апеляційного суду Києва з вимогою скасувати запобіжний захід колишньому голові Державної митної служби Анатолію Макаренку.

11 червня голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом нанесення державі Україна збитків у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії «РосУкрЕнерго» до «Нафтогазу України».

Пізніше Головне слідче управління СБУ порушило проти екс-голови Державної митної служби Макаренка кримінальну справу за фактом службової недбалості. СБУ викликала його як свідка у кримінальній справі про митне оформлення газу, що належав компанії «РосУкрЕнерго», і який згідно з угодою з російським «Газпром» був проданий «Нафтогазові».

Після допиту Макаренка затримали. Печерський районний суд Києва 25 червня виніс постанову про обрання для Макаренка запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на два місяці.
XS
SM
MD
LG