Доступність посилання

ТОП новини

Захист Макаренка звернеться до Верховного Суду – Тимошенко


БЮТ оскаржить у Верховному Суді України рішення Апеляційного суду Києва, який залишив у силі рішення Печерського районного суду столиці від 24 червня про обрання для колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка міру запобіжного заходу у вигляді арешту.

Про це заявила лiдер БЮТ Юлiя Тимошенко сьогодні пiсля оголошення рiшення Апеляцiйного суду, який залишив у силi арешт Макаренка.

Вона висловила переконання, що суддi «отримали вказiвку на це рішення». «По сутi, в українських судах для Макаренка i для iнших громадян захисту не iснує ... або грошi, або влада», – сказала Тимошенко.

Зі свого боку, адвокат Макаренка Євген Солодко пояснив, що до Верховного Суду України буде подано не касацiю, а скаргу в порядку виключного провадження. За словами захисника, ця процедура досить складна, але такий документ підготують.

Як заявив Солодко, Печерський районний суд Києва мав обґрунтувати своє рiшення про арешт, чого по сутi не робив. «Я вважаю, впевнений, переконаний, що вона (постанова Печерського суду) безпiдставна», – сказав адвокат.

Крім того, адвокат повідомив, що екс-головi Державної митної служби висунули звинувачення в службовому недбальстві. Таким чином, уточник захисник, змiнився статус Макаренка в справi – з пiдозрюваного на обвинуваченого.

Солодко також повiдомив, що не може отримати дозвiл на вiдвiдання слiдчого iзолятора, де утримується його пiдзахисний, i всi його звернення на отримання такого дозволу iгноруються.

«Якщо я не отримаю документiв на прохiд до СIЗО до сьогоднiшнього вечора, то ми звертатимемося до прокуратури для того, щоб притягти слiдчого до відповідальності», – сказав адвокат.

Сьогодні Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці, що обрав запобіжним заходом для Макаренка утримання під вартою терміном на 2 місяці до 25 серпня. 30 червня йому висунули звинувачення в службовій недбалості при розмитненні 11 мільярдів кубометрів газу в 2009 році. Макаренка затримали 23 червня.

XS
SM
MD
LG