Доступність посилання

ТОП новини

Робота посла України в Росії матиме свої особливості – Янукович


Президент України Віктор Янукович провів зустріч із новопризначеним послом України в Росії Володимиром Єльченком, повідомляє прес-служба глави держави. Янукович висловив упевненість у тому, що діяльність нового посла України в Росії «буде ефективною та успішною». Запорукою цього, на переконання Президента, є досвід роботи Єльченка кадровим дипломатом, чиновником Міністерства закордонних справ України.

Глава держави наголосив, що Росія – стратегічний партнер України, «з яким потрібно будувати відносини відповідним чином». Тому робота посла України в Росії, безумовно, «матиме свої особливості», наголосив глава держави.

Президент звернув увагу на важливість подальшого розвитку українсько-російської торговельно-економічної співпраці. Так, за словами глави держави, цього року обсяг товарообігу між країнами досягне близько 35-37 мільярдів доларів, і така динаміка, буде не лише зберігатися, а й зростати.

«Це вам треба враховувати у своїй роботі... Торгова місія у складі посольства буде підпорядкована вам. Ми її також реформуватимемо належним чином під ті завдання, які стоятимуть на порядку денному», – сказав Президент, звертаючись до посла.

Зі свого боку, новопризначений посол України в Росії висловив переконання, що «більшого партнера для України, ніж Росія – немає» і запевнив, що свій досвід використає з метою розвитку двосторонніх відносин, зокрема торговельно-економічних.

Сьогодні Янукович призначив Єльченка послом у Росії, а напередодні звільнив його з посади постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні. Єльченко – кар’єрний дипломат. Стаж дипломатичної служби – 29 років. Обіймав різні керівні посади в МЗС, курував взаємодію з міжнародними організаціями, керував постійним представництвом України в ООН.
XS
SM
MD
LG