Доступність посилання

ТОП новини

У Карлових Варах відкрився 45-й міжнародний кінофестиваль


Карловарський кінофестиваль, що розпочався сьогодні в цьому місті Чехіх, належить до найвищої категорії «А», як і престижні кінофестивалі у Каннах, Берліні чи Венеції.

Фестивальна афіша, як завжди, повниться відомими іменами і стрічками.

«Цього року на міжнародному фестивалі ми покажемо 204 фільми, з яких – 180 повнометражні художні фільми. У нас відбудеться 15 світових кінопрем’єр і 20 європейських прем’єр. Програма фестивалю дуже багата. Сподіваюсь, глядачі матимуть з чого вибрати. До трьох конкурсних секцій включені стрічки з усього світу», – розповіла Уляна Донатова з прес-цетру фестивалю.

У конкурсній програмі – 12 стрічок, серед яких відома «Сітка для комарів» іспанського режисера Аґусти Віли, французька стрічка «Миле зло» чи польський фільм «Мати Тереза для котів». А відкриє фестивальний показ оскаровий фільм «Шалене серце» відомого режисера Скотта Купера, він особисто представить його у Карлових Варах.

Серед найвідоміших гостей – американський актор Джуд Ло, якому у Карлових Варах вручать спеціальну нагороду президента фестивалю. Чекають також російського актора і режисера Микиту Михалкова, на фестивалі він представить свою стрічку «Втомлені сонцем-2» й отримає за творчі досягнення «Кришталевий глобус» – головну нагороду фестивалю.

Українських стрічок у програмі фестивалю немає.

45-й міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах завершиться 10 липня.
XS
SM
MD
LG