Доступність посилання

ТОП новини

США підтримують «перезавантаження» відносин України з Росією


Сполучені Штати Америки підтримають «перезавантаження» відносин України і Росії, заявила державний секретар США Гілларі Клінтон на спільній із Президентом України Віктором Януковичем прес-конференції, яка відбулася сьогодні у Києві.

«США підтримують українські намагання щодо створення балансу, спрямованого на забезпечення інтересів Росії, США і Європейського Союзу на тлі забезпечення своїх власних національних інтересів, свого власного бачення майбутнього в економічному і політичному плані», – заявила держсекретар США.

У зв’язку з цим під час зустрічі з Януковичем Клінтон висловила думку, що дощова погода у Києві, яка вже традиційно супроводжує важливі стратегічні міжнародні візити іноземних високопосадовців, може символізувати «збалансованість Президента Януковича у питаннях зовнішньої політики».

Клінтон також підкреслила, що в цьому контексті США підтримують також євроінтеграційні прагнення України.

Крім того, держсекретар США зауважила, що Президент Барак Обама відзначає прогрес України на шляху до вступу у Євросоюз.

У безпековому контексті Клінтон від імені уряду США висловила вдячність Україні за її внесок у питання забезпечення миру у світі, зокрема, за участь у миротворчих і антитерористичних операціях під проводом НАТО.

«Ми також підтримуємо стосунки України з Росією. Як це зазначив Обама, ми підтримуємо «перезавантаження» стосунків із Росією з нашої сторони і з вашої сторони», – сказала вона.

Також Клінтон підкреслила, що Україна не повинна піддаватися зовнішньому впливу, який примушує державу робити однозначний вибір між Росією і Заходом. На думку держсекретаря США, такий вибір був би «фальшивим».
XS
SM
MD
LG