Доступність посилання

ТОП новини

Затримані у США за шпигунство на Росію зізнаються


Двоє з десяти затриманих у США людей, звинувачених у шпигунстві на користь Росії, визнали вчора, що вони насправді російські громадяни, які жили під вигаданими іменами.

Подружжя, відоме у США як Майкл Зоттолі і Патрішія Міллз, насправді звати Михайло Куцик і Наталія Переверзева, сказали вони на суді в штаті Вірджинія.

Цих двох і ще одного затриманого, Михайла Семенка, суддя вирішив не відпускати з-під варти під заставу.

Цього ж дня інший звинувачений на суді в Нью-Йорку признався, що дійсно діяв на користь Росії і що його вживане у США ім’я Хуан Лазаро несправжнє, але справжнього не назвав.

Суддя відклав на пізніше рішення, чи можна звільнити його під заставу.

Його дружину, журналістку Вікі Пелаес, яка дійсно є громадянкою США, раніше вирішили випустити з-під варти під домашній арешт і заставу в 250 тисяч доларів, бо вона не пройшла навчання як розвідник.

Іще одне подружжя, яке жило під іменами Річард і Сінтія Мерфі, теж раніше вирішили не звільняти під заставу, бо їхні справжні особи не встановлені.

Слухання про можливість відпустити з-під варти під заставу решти затриманих у цій справі, які мали відбутися вчора в інших місцях у США, перенесли на пізніше.

Таким чином, крім однієї жінки, всі вони наразі лишаються під вартою.

Загалом у справі звинувачені 11 осіб. Десять затримані у США, одинадцятого, відомого як Крістофер Метсос, згодом затримали на Кіпрі. Там його вирішили звільнити під заставу в 26 з половиною тисяч євро в очікуванні на суд, що мав вирішити про його екстрадицію до США, та він зник.

Жодного з затриманих у власне шпигунстві формально не звинувачували. Найсерйозніше звинувачення проти більшості з них – відмивання грошей, що може тягнути до 25 років ув’язнення, плюс іще до 5 років за працю на уряд іншої країни без належної за американським законом реєстрації.
XS
SM
MD
LG