Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: система ПРО США в Європі не спрямована проти Росії


Державний секретар США наголосила сьогодні, перебуваючи в польському Кракові, що планована американська система протиракетної оборони в Європі є «суто оборонною системою» і «не спрямована проти Росії».

Гілларі Клінтон узяла участь у церемонії підписання додатку до раніше укладеного договору між США і Польщею про цю систему ПРО разом із міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

Додаток необхідний через зміни в планах США щодо цієї системи, які запровадив президент Барак Обама, прийшовши до влади.

Замість планів його попередника Джорджа Буша встановити стаціонарний захист від ракет великої далекосяжності тепер у багатьох місцях Європи будуть розташовані мобільні елементи системи захисту від ракет середньої далекосяжності.

За даними розвідки, саме такі ракети здатний розробити Іран, від імовірного нападу якого й призначена захистити нова система. Тим часом проти протиракетних планів США щоразу різко заперечує Росія, яка твердить, що ці оборонні системи становлять загрозу саме її безпеці.

Клінтон тим часом також бере в Кракові участь у 10-й, ювілейній зустрічі загальносвітового демократичного форуму – «Спільноти демократій», що його заснували 10 років тому США і Польща.
XS
SM
MD
LG