Доступність посилання

ТОП новини

Інцидент з експертом Фонду Аденауера вичерпаний – МЗС України


У Міністерстві закордонних справ України називають вичерпаним інцидент з німецьким експертом, керівником українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе на українському кордоні і заявляють, що він не вплине на українсько-німецькі відносини.

Про це заявив МЗС України Олександр Дикусаров. За його словами, 4-5 липня відбувся робочий візит голови МЗС України Костянтина Грищенка до Німеччини, під час якого він провів низку зустрічей з високими посадовими особами цієї країни.

«Незважаючи на негативні коментарі, які з’явилися в мас-медіа у зв’язку з інцидентом навколо керівника відділу фонду Конрада Аденауера, українсько-німецькі відносини залишаються партнерськими та орієнтованими на результативну співпрацю», – наголосив Дикусаров.

Дипломат додав, що наступного дня всі сторони цього інциденту дійшли згоди, що конфлікт вичерпаний.

Відповідаючи на запитання про офіційну причину затримання експерта на кордоні, Дикусаров заявив, що це питання до правоохоронних органів.

Главу українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе, який прибув до аеропорту «Бориспіль» 26 червня поточного року, не пустили до України. Того ж дня вночі експерту дозволили в’їзд до країни.

Раніше Ланґе у своїй статті критично оцінив дії команди нового Президента України Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG