Доступність посилання

ТОП новини

Вашадзе: діалог із Сухумі та Цхінвалі можливий після виведення військ Росії


Грузія готова вести переговори з Південною Осетією та Абхазією, якщо російські війська залишать її територію, повідомив в ефірі радіостанції «Ехо Москви» грузинський міністр закордонних справ Ґріґол Вашадзе.

«Якщо нам дадуть можливість деокупувати нашу країну, якщо російські війська звідси підуть, то ніхто ніяку силу застосовувати не збирається, і ми зі своїми громадянами домовимося самі», – додав міністр.

Крім того, він звинуватив Росію в тому, що вона перешкоджає прямим переговорам між владою Грузії, Південної Осетії й Абхазії.

Напередодні у Москві прем’єр-міністр Росії Володимир Путін, відповідаючи на запитання грузинського журналіста про деокупацію грузинської території, закликав грузинську владу не шукати вирішення проблем, що виникли в Тбілісі з Абхазією і Південною Осетією, вдаючись до допомоги третіх сил: «Хтось уважає, що ця територія окупована, а хтось вважає, що вона звільнена. І це предмет діалогу між народами – між грузинським народом і осетинським, південно-осетинським народом. І треба вести цей діалог, не посилаючись на третю сторону» – заявив Путін.

Ця заява російського прем’єра пролунала невдовзі після виступу в Тбілісі державного секретаря США Гілларі Клінтон, яка вкотре повторила, що Вашингтон має тверду позицію у питанні територіальної цілісності Грузії.
XS
SM
MD
LG