Доступність посилання

ТОП новини

Митник: клініку для ВІЛ-інфікованих не виселять до надання їй іншого приміщення


Клініку Інституту епідеміології й інфекційних хвороб імені Громашевського, в якій лікуються ВІЛ-інфіковані, не виселятимуть з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника до виділення їй іншого приміщення.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Зіновій Митник, коментуючи відповідне рішення Кабінету Міністрів.

«Це приміщення Академії наук, а не Міністерства охорони здоров’я, але мене турбує, перш за все, проблема пацієнтів. Якщо вони будуть переселятися, то вони будуть переселятися у відповідне для цього приміщення, яке буде не гірше, а краще», – заявив Митник.

За словами міністра, фінансуватиме заходи з перенесення лікарні в інше приміщення уряд. «Хворі будуть забезпечені лікуванням», – наголосив міністр.

Водночас, як заявив Митник, терміни переселення лікарні точно не визначені. «Це може бути і протягом року», – додав міністр.

14 червня цього року Кабінет Міністрів зобов’язав керівників профільних відомств «здійснити до 16 липня 2010 року заходи щодо виселення з території Києво-Печерської Лаври суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з діяльністю монастиря та Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника».

Сьогодні під Кабінетом Міністрів відбулася акція протесту проти виселення лікарні під гаслом «Розпродаж лікарень. Дорого». Як повідомила прес-секретар Всеукраїнської мережі ВІЛ-позитивних Ганна Грекова, у цій лікарні стоять на обліку та лікуються люди з усіх куточків України. «Наш протест проти закриття лікарні і, фактично, виселення хворих на вулицю, підтримують громадські організації та лікарські товариства по усій Україні. Нині подібні акції відбуваються в усіх обласних центрах держави», – каже Грекова.
XS
SM
MD
LG