Доступність посилання

ТОП новини

Чемпіонат світу з футболу – німецький тренер сподівається на синій пуловер


Тренер збірної Німеччини Йоахім Льов (у «магічному» синьому пуловері) дає вказівки власній команді під час матчу між збірними Німеччини та Англії
Тренер збірної Німеччини Йоахім Льов (у «магічному» синьому пуловері) дає вказівки власній команді під час матчу між збірними Німеччини та Англії

Німеччина – Уся Німеччина чекає сьогодні на одну головну подію – зустріч національної збірної з футболу з командою Іспанії. Чи вдасться гравцям Йоахима Льова перемогти європейського чемпіона й потрапити до півфіналу світової першості. Тренер збірної про всяк випадок вирішив навіть знову одягнути свій невипраний синенький пуловер. Кажуть, що він приносить щастя.

На першу гру німецької збірної на нинішньому чемпіонаті світу Йоахим Льов прийшов у синьому пуловері й команда виграла в Австралії з рахунком 4:0. Також під час гри в 1/8 фіналу тренер був одягнений у той самий пуловер. Німеччина тоді забила чотири м’ячі у ворота Англії, пропустивши при цьому в свої власні ворота лише один. Гра в чвертьфіналі проти Аргентини вже встигла стати легендарною. Адже німецька збірна обіграла одну з найпотужніших команд світу із сенсаційним рахунком – 4:0. Який пуловер носив Йоахим Льов цього дня? Знову ж той самий – синенький, із кашмірської шерсті, за 299 євро.

Тепер попереду гра з Іспанією. Розслаблятися не доводиться. Тренер німецької збірної намагається реально дивитися на речі. Він визнає, що Іспанія є найкрутішим фаворитом. «Іспанці мають у своїй команді не одного Мессі, а цілу купу таких як Мессі. Особливо це стосується нападу. Всі гравці здатні вирішувати перебіг гри», – сказав Льов, виступаючи на прес-конференції в Південній Африці. Отже, щоб не нашкодити справі, тренера попросили знову одягнути синій пуловер, аби доля посміхнулася команді.

Команда молода, але успішна

Національна збірна Німеччини з футболу

Однак, як зауважують оглядачі, секрет успіху німецької збірної не лише в «магічному» одязі тренера. Формуючи команду, Йоахим Льов зробив ставку на молодь. Середній вік гравців, які виступають у Південній Африці за Німеччину, 25 років. Ветерани в команді є радше винятком, але винятком украй успішним. Один із них – Мирослав Клозе. За кількістю забитих м’ячів під час світових першостей він наближається до рекорду. Загалом у ворота суперника Клозе забив уже 14 голів. Під час гри з Аргентиною він став автором відразу двох.

Мирослав Клозе
«Ми зараз перебуваємо в дуже хорошій формі й маємо можливість потрапити в фінал. Тому ми повинні все зробити для того, щоб отримати перемогу в грі, яка буде вкрай складною», – зауважив Клозе. Розробити правильну тактику німецькому тренеру і гравцям допомагають, до речі, студенти, які отримують вищу спортивну освіту в Кельні. Вони аналізують команди суперників, шукаючи їхні слабкі місця.

Чим би не завершилася зустріч з іспанцями, молодих гравців німецької збірної вже помітили у світі. Тепер вони буквально не мають відбою від пропозицій із провідних футбольних клубів, які готові заплати їм мільйонні суми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG