Доступність посилання

ТОП новини

Польща видасть Німеччині ізраїльського агента


Польща видасть Німеччині ймовірного агента ізраїльської розвідки «Моссад» Урі Бродського, якого звинувачують у співучасті в підготовці вбивства одного з лідерів угруповання ХАМАС у Дубаї.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, окружний суд у Варшаві взяв до уваги заяву німецької сторони, в якій Бродського звинувачують у шпигунській діяльності на користь ізраїльської розвідки і у виготовленні фальшивих документів.

«Мій клієнт вважає себе невинним, і дивується такому інтересові до своєї персони. Він говорить, що є ізраїльським бізнесменом і нічого спільного з Німеччиною не має, живе постійно в Ізраїлі», – заявив журналістам адвокат Урі Бродського Марцін Мамінський.

Бродського затримали польські прикордонники у Варшаві на початку червня. Польща опинилася в складній ситуації – видачі імовірного агента домагалася не тільки Німеччина, а й Ізраїль. Про це говорив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

«Нікому в Польщі не потрібно пояснювати, що ця справа тонка. Починаючи від історичних паралелей. У трикутнику Польща-Ізраїль-Німеччина така ситуція може викликати погані асоціації», – вважає Туск.

Рішення варшавського окружного суду можна оскаржити.
XS
SM
MD
LG